A folyékony klorofill kivonat
A klorofill a növényi sejtekben előforduló zöld színű festékszemek (kloroplaszt) festőanyaga. A kloroplasztok nagyrészt a levelek sejtjeiben találhatók, de más zöld szövetekben is előfordulnak. Minden kloroplaszt tartalmaz ún. klorofillpigmentet. A pigmentek olyan kémiai vegyületek, melyek elnyelik a látható fény bizonyos hullámhosszú tartományát. A klorofillok többnyire a vörös és kék fényt hasznosítják. A fotoszintézis fényfázisában a pigmentek a napfény energiáját alakítják át kémiai energiává.

A lucernából származó klorofillt évszázadok óta alkalmazzák a világ minden táján méregtelenítésre, valamint általános élénkítőszerként.Gazdag fehérje-, klorofill-, karotin-, A-, D-, E-, B6- és K-vitamin és enzimforrás. Rendkívül erős lúgosító hatással van az emésztőrendszerre, mely napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír. A túlzott állati fehérjebevitel és édességfogyasztás, élvezeti szerek (mint például a kávé), szénsavas üdítők (kólafélék) fogyasztása során kloridok, foszfátok jutnak a szervezetbe.

Ezekből savszármazékok képződhetnek, melyek, ha nem tudnak távozni a szervezetből, felszaporodhatnak. Ilyenkor javasolt méregtelenítőkúra elvégzése, melyben szintén kiváló segítséget nyújthat a Liquid Chlorophyll. A készítmény emellett kiváló belülről ható dezodoráló szer. Külsőleg használható fertőtlenítésre, apróbb horzsolások ecsetelésére, gargalizálásra.
http://prevention.calivita4.me/product/liquid-chlorophyll